Om oss

Högkammen grundades för att samla bolag som ägdes av Jan Marklund och Susanne Nygren. Med åren har man övergått till direktinvestering i norrländska företag där det finns en potential för utveckling och/eller där förvärv kan skapa synergier med andra bolag i koncernen.

Det är helt avgörandet för koncernen att bolagen har en bärande affärsidé. Alla företag måste i slutet av dagen tjäna pengar. Utan vinst finns ingen möjlighet till utveckling och utan utveckling finns inte förutsättningar för överlevnad.

I de fall Högkammen går in som delägare bör andra ägare ha en likartad syn på företagsamhet. Det måste även finnas en företagsledning Högkammen känner förtroende för. Förtroende för en lojalitet samt förmåga och mod att driva verksamheten framåt i den riktning och med det tempo Högkammen valt att investera.

Högkammen tror att goda arbetsförhållanden i ett gott klimat stärker företagets möjligheter. Personalen är en av de viktigaste tillgångarna, oavsett vilken bransch ett företag är verksam inom.

Högkammen tillför utöver detta en finansiell styrka som kan ställa kort- eller långsiktigt kapital till förfogande för investeringar i andra produktionsresurser.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.